top of page

 

 

Kom mee kwartiermaken - samen toveren we de citadel om van militair bastion tot verwelkomend stadsdeel voor bezoekers, ondernemers, verenigingen, sportievelingen en creatieve geesten uit Diest. Dat doen we vooral door mensen met goesting en ideeën samen te brengen – de rest gebeurt vanzelf!

De prachtige locatie en boeiende geschiedenis scheppen het perfecte decor voor allerlei vernieuwende stadsmakers. Daarom strijkt Kwartiermakerij hier neer om de site de komende jaren om te toveren tot een hub van creatieve geesten, innovatieve ondernemers en gezellig samenzijn!  

 

Stad Diest start met de grote renovatie en de definitieve invulling van blok 1 en 2; intussen nemen Kwartiermakers hun intrek in blok 3, 4 en 5. Denk aan creatieve ondernemers, urban sports, ateliers voor kunstenaars en bouwers, kleine en grote feestjes… Niets is te gek. Het wordt een stadsdeel waar iedereen zijn ei kwijt kan, een ware broedplek voor creativiteit en innovatie die ruimte creëert voor handige Harry’s, ondernemers en verenigingen. Met Kwartiermakerij is het tijdperk aangebroken om de Citadel te vullen met een nieuwe generatie aan frisse initiatieven en er zo dé place-to-be in Diest en omstreken van te maken.

Met jou erbij gaat dat vast nog beter! 
 

Kwartiermaken voor het nieuwe tijdperk van de citadel

20230603_181611.jpg

Kwartiermaken is toekomst maken

We verzamelen frisse mensen en ideeën
rond de uitdagingen van onze stad, onze tijd

We maken broedplekken waar het Diest van de toekomst vleugels krijgt

We beginnen klein, denken groot. We leren al doende

We breken hokjes af omdat we geloven in samen sterk

Niet ingewikkeld. Ontwikkelen!

Stad Maken!

Wie is Kwartiermakerij?

“Kwartiermakers zijn de soldaten die voorop lopen om het kamp voor te bereiden.
Dat is wat we ook van plan zijn met de Citadel.” 

Kwartiermakerij wil graag ruimte creëren voor evenementen, circulair ondernemen en creatieve geesten uit Diest. Dat doen we vooral door mensen met goesting en ideeën samen te brengen – de rest gebeurt vanzelf!

 

Kwartiermakerij heeft samen met de stad Diest grootse plannen om de Citadel om te toveren van een militair bastion tot een verwelkomend stadsdeel. Dat doen we in samenwerking met onze partners Stadsmakersfonds, Miss Miyagi, de talrijke Diestse verenigingen en natuurlijk met de vele enthousiaste kandidaten die op hete kolen zitten om in de citadel hun mooie plannen waar te maken. Zo staat er al het een en ander op de agenda voor volgende zomer en ook in vleugel 3 is er iets aan het bewegen…

Citadel Diest drone (5).jpg

Stadsmakersfonds: burgerkapitaal voor maatschappelijke herbestemmingen

Kwartiermakers geloven in de magie van ‘samen’. Wat als we ook samen financieel investeren in de citadel? Dat kan! Het Stadsmakersfonds is een coöperatief investeringsfonds dat investeert in maatschappelijke herbestemmingen van bijzondere sites. Dit fonds zet samen met SoCrowd de schouders onder de financiering van het project voor de citadel via verschillende vormen van crowdfunding.
Investeren in de citadel kan al vanaf €5! 

Wat denk je? Laat die events en leuke projecten maar komen? Prima, kom dan alvast op 1 juni de sfeer opsnuiven bij de opening van de Zichtbar met ‘Beat the Drums’!

Citadel Diest Zichtbar topfoto.jpg

Wie zijn wij? 

Dé Kwartiermakers dat zijn jullie.
Maak kennis met het huidige kernteam.

Vragen over Kwartiermakerij of de herbestemming van de citadel? 

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

Dankjewel voor jouw bericht!

bottom of page