top of page

Wie zijn wij? 

Dé Kwartiermakers dat zijn jullie.
Maak kennis met het huidige kernteam.

Onze Missie

 

Kwartiermakerij is een burgerinitiatief dat inwoners, organisaties en ondernemers met een hart voor Diest verenigt om ‘SAMEN STAD TE MAKEN’
 

Diest kent enkele prachtige historische sites waarvan de herbestemming een uitdaging vormt, maar ook kansen biedt voor de stad en haar inwoners. De CITADEL is de uitschieter op alle vlak (grootst, moeilijkst, mooist) en inspireerde tot de naam Kwartiermakerij. Vanuit deze site verbreedde de Kwartiermakerij haar focus naar de hele stad. Kwartiermakers geloven in SAMEN. We brengen mensen, organisaties en verenigingen samen om op concrete plekken in onze stad aan de toekomst te bouwen. Kennis, ervaring, succes en tegenslag: die zijn er om GEDEELD te worden.

 

We doen aan actie-onderzoek, we LEREN AL DOENDE. Kwartiermakers geloven in CREATIVITEIT omdat ze bijdraagt aan een mindset waarin vernieuwing en verandering aantrekkelijk zijn. We begrijpen het belang van NATUUR IN EN ROND DIEST en beseffen dat dit in coronatijd des te scherper voelbaar is. De gezondheid van mensen hangt samen met de gezondheid van het ecosysteem waarin we leven. Klimaatverandering maakt bovendien van kwaliteitsvolle stadsnatuur een topprioriteit. Daarom kiezen Kwartiermakers voor de DUURZAAMSTE OPLOSSINGEN en dragen we bij aan de ontwikkeling ervan.

 

Met INSPIRERENDE PROJECTEN EN ACTIVITEITEN willen we mensen meenemen in een OPTIMISTISCH toekomstverhaal over een prachtige stad waar mooi gewoond wordt, lekker lokaal gegeten en waar publieke ruimte opnieuw ontmoetingsruimte wordt - groen, veilig en verwelkomend.

Partners met het Kwartiermakers-DNA.
Benieuwd wie vandaag de handen en voeten zijn van Kwartiermakerij?

Zoek en vind hier jouw gelijkgestemde partners voor jouw Kwartiermakers-idee! 

Kwartiermakerij, Partners, Online, Kwm, Diest
bottom of page